Eğitim bilim ve dil bilim alanında yapılan çalışmalar yabancı dil öğretiminin olabildiğince erken yaşlarda başlamasının önemi ve gerekliliği üzerinde durmaktadır. Çocukların dil gelişimi iki yaşında başlar ve bu gelişim ergenlik dönemine kadar sürer. Okul öncesi dönemi, bir çocuğun beyin gelişiminin en hızlı olduğu ve en etkili öğrenmenin gerçekleştiği dönem olduğu için tüm öğrenmeler ileriki dönemler için alt yapı oluşturur. Ana dil edinimi süresince öğrenilen yabancı dil çocuğun sadece hedef dil becerilerini geliştirmekle kalmaz aynı zamanda ana dilindeki edinim sürecini de hızlandırır.
Erken çocukluk dönemini kapsayan 0-6 yaş döneminde, çocukların nöronları hızlıca gelişir ve çocuklar çevreyle bağlantı kurmaya başlar. Özellikle daha önce yapılmamış aktiviteler (yabancı dil öğrenme gibi) ya da rutinin dışına çıkmak nöronlarda yeniden yapılanmayı tetikleyen en önemli unsurlardan biridir. İşte bu dönemde çift dilli eğitim alan çocuklar çok daha fazla gelişmiş nöron bağlantısına sahip olurlar. Birçok araştırma sonucuna göre okul öncesinde çift dilli eğitimi görmüş çocukların bilişsel gelişimi, akranlarına göre daha öndedir.
Çocuklar erken yaşlarda biyolojik, sosyal ve duygusal engellerin olmayışından, hata yapmaktan korkma ve utangaçlık gibi öğrenmeye engel duygu durumlarından uzak olmalarından dolayı daha hızlı öğrenirler. Okul öncesindeki dönemde çocukların sahip olduğu doğal merak dürtüsü ve araştırma isteği yeni yabancı dil gibi becerilerin kazanımında, çocukları yetişkinlere oranla çok daha avantajlı kılar. Bu avantaj yabancı dil eğitiminde de oldukça önemlidir. Çocuklar bu dönemde doğru yabancı dil öğrenimi şansı bulduklarında, yabancı dile karşı olumlu algılar geliştirip, kolayca öğrenebilirler. Bu dönemde yabancı dilleri olabildiğince fazla duyması ve konuşmaya teşvik edilmesi sayesinde aksanı da doğru ve kolay öğrenir.
MEV Koleji Okul öncesi eğitim programı, uzmanlar tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programları temel alınarak hazırlanmaktadır. Programımızı zenginleştirmek amacıyla okul öncesi eğitim alanında başarılı bulunan uluslararası bilimsel eğitim yaklaşımları da (High Scope, Montessori, Reggio Emilia, Fröbel, GEMS, STEAM gibi) eğitim sürecine dahil edilmektedir. Okul öncesi öğretmeni ve İngilizce öğretmeninin birlikte yürüttüğü program, tüm haftaya yayılan branş öğretmenlerinin katkılarıyla kozmik-ekoeğitim, kültür-sanat, müzik, spor, bilim öğrenme alanlarını destekleyecek şekilde yürütülmektedir. Böylelikle çocuğun gelişim ilkelerini temel alan, onun ilgi ve yeteneklerini doğru besleyecek, çocuğun öğrenme hızına ve tarzına uygun, bireysel ve grup çalışmalarına teşvik edici bir eğitim ortamı yaratılmıştır.