You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

MEV International Education Conference


  • 22-02-2019

Vakfımızın desteği ile Ankara ve İzmir’de MEV Koleji Özel Okulları bünyesinde 2011 yılından bu yana tüm Türkiye’den İngilizce, Almanca ve İspanyolca öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Dil Öğrenimi ve Öğretimi’ (ELT/Daf) Konferanslarının “MEV International Education Conference” adı altında birleştirilerek bir konferanslar zinciri olarak yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Cambridge Uluslararası Müfredat Programı’nın 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle MEV Koleji Özel Okulları’nda öğrenci yetiştirme hedefleriyle paralel biçimde uygulanmaya başlanması nedeniyle, bu sene MEV Uluslararası Eğitim Konferansı “Uluslararası Müfredat Programı” ana içeriğiyle yürütülecektir.

09 Mart 2019 Cumartesi günü MEV Koleji Özel Ankara Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilecek ve Cambridge Uluslararası Müfredat Programı’na kayıtlı ve uygulamaya hazırlanan aday okulların öğretmenlerinin davet edildiği konferansta uzman konuşmacıların yapacağı sunumlar yer alacaktır.

Konferansımızın en önemli amacı, Ankara ve çevre illerde Cambridge Uluslararası Programını uygulayan okulların öğretmenlerinin bir araya gelerek tecrübelerini paylaşmaları ve Cambridge Üniversitesi standartlarına göre, eğitimde etkin öğretim becerileri kazandırılmasına yönelik sunumların yapılması ve konferansa katılacak olan tüm öğretmenlerimizin de uzman konuşmacıların uluslararası deneyimlerden faydalanarak yeni kazanımlar ortaya çıkarmalarıdır.

Akademik ve sosyal paylaşımın çok hızlı olduğu günümüzde dünya dili olan İngilizceyi kullanarak konuşmak, yazmak, okuduğunu ve duyduğunu anlamak bilgiye ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Bu süreç İngilizce öğrenmenin önemini de arttırmaktadır. Uluslararası İngilizce programı, öğrencilerimizin akademik, sosyal gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra iletişim becerileri, yaratıcılık, entelektüel merak, eleştirel düşünme, sosyal sorumluluk gibi temel 21. Yüzyıl becerilerini de geliştirmektedir.

Bu yıl, Prof. Ralph Tabberer ve Eğitim-Öğretim Lideri Kathryn Joy’un sunumlarıyla yer alacağı konferansa katılacak tüm öğretmenlerin öğretim metotlarını iyileştirmek adına yapılabilecek yenilikler ve meslekî gelişimlerini bu sistem içinde nasıl sürdürebilecekleri konusunda uzman konuşmacılardan bilgi almalarını sağlamak, konferansın bir diğer önemli amacıdır.

MEV Koleji Özel Okulları’nın dil politikasından hareketle konferansımızın bu seneki sloganı olarak belirlenen “Great Expectations, sharing a vision and solutions” ile vurgulanmak istenen; dilin bir ders veya ayrıcalık değil; yaşamın bir parçası olduğu bilinciyle öğrencilerimizi, kendilerini sadece ana dillerinde değil farklı dillerde de rahatça ve doğru bir biçimde ifade edebilme becerisine sahip, dünya vatandaşı olmayı başarmış ve yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmektir. Ayrıca, öğrencilerimizin “Uluslararası Müfredat Programı” ile uluslararası okul sisteminde, gelecekteki beklentilerini karşılamak, bulacağımız ortak görüşler ve çözümler ile Programın öğrencilerimiz için daha faydalı olmasını sağlamaktır.

Konferansla ilgili ayrıntılı tüm bilgiye buraya tıklayarak erişebilirsiniz.